Så mye må DOF tjene for å gå i null

DOF anslår break even-nivåer etter restruktureringen.

Publisert 28. juni 2016 kl. 14.54
Oppdatert 28. juni 2016 klokken 14.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
Mons Aase. Foto: Finansavisen

DOF ASA har i dag lagt frem en presentasjon av refinansieringen og kapitalutvidelsen som ble annonsert for noen uker siden.- En restrukturering er nødvendig for å tilpasse finanskostnadene til underliggende inntjening og gjøre selskapet i stand til fortsatt å hente langsiktige kontrakter, heter det.TDN Finans har merket seg at rederiet anslår en break-even EBITDA (driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer) etter restrukturering på 2.750-2.900 millioner kroner.Dette er ifølge selskapet nivået som trengs for å dekke finanskostnader og å opprettholde investeringene i driften fremover.2016-guidingen er fortsatt EBITDA på 2.900-3.300 millioner kroner.Nyhetsbyrået påpeker også DOFs forventning om at nybygg vil generere rundt 800 millioner kroner i ytterligere EBITDA sammenlignet med 2016-nivået.DOF stiger 3,6 prosent til 1,14 kroner i tirsdagens handel på Oslo Børs.Presentasjonen finner du her.