Åge Remøy gjorde alt for å unngå Aker-knep

- Det var ikke økonomisk forsvarlig, sier rederen.

Konsolideringen fortsetter i supply, i dag med nyhetene om at Rem Offshore fusjoneres med et heleid datterselskap av Solstad Offshore .Dermed får Kjell Inge Røkke det som han vil. Aker er nemlig hovedaksjonær i Solstad Offshore, med litt mer enn 30 prosent av aksjene.Tidlig i forrige uke ble det kjent at Aker hadde kjøpt seg opp i Rem Offshores ene obligasjonslån, noe som stanset restruktureringsforslaget  i selskapet.Akers forslag var å fusjonere Rem Offshore med Solstad Offshore.- Det som er bra for Akers del er at det blir bevegelse, det verste for dem er at det ville dratt ut i tid, og blitt en maktkamp, sier analysesjef Frederik Lunde i Carnegie til Reuters.- Sjekket alle muligheterStyreleder Åge Remøy i Rem Offshore erkjenner overfor Sunnmørsposten at han ikke fant noen annen mulighet enn å gå med på Akers løsning.- Vi sjekket alle muligheter for å komme oss ut av et sånt knep, men kom til at det ikke var økonomisk forsvarlig å bruke ressurser på det. Så i stedet for å bruke kreftene på det, gikk vi i forhandlinger med Aker/Solstad for å få til en best mulig avtale der vi ble en del av Solstad-rederiet, sier han.Remøy påpeker derimot overfor avisen at Solstad Offshore var et godt valg, når rederiet hans først ble tvunget til å fusjonere.- Vi har fått et løfte om at vi heller skal få flere ansatte, enn færre, sier han.Det nye selskapet vil få en flåte på 62 skip, med hovedkontor i Skudeneshavn på Karmøy (der Solstad Offshore holder til i dag).Åge Remøy ender opp med rundt 15 prosent av aksjene i Solstad Offshore, men poengterer overfor Sunnmørsposten at det kan endre seg om Aker går inn i flere rederier.