Fornuftige forbrukere tynger oljeprisen

Amerikanske forbrukere prioriterer å betale ned gjeld istedenfor å dra på en hyggelig biltur.

Forventninger til at oljemarkedet beveget seg mot en balansering av tilbudet og etterspørselen mot slutten av 2016, og i verste fall ved inngangen til 2017, dro oljeprisene over 50 dollar fatet i juni.Nå frykter mange at det har blitt stilt for høye forventninger til økt etterspørsel, og det kan se ut som et etterlengtet equilibrium er utsatt.Les også: Hedgefondene shorter oljeI skrivende stund omsettes brentoljen (1. pos.) for 44,74 dollar fatet, ned 0,86 prosent intradag. Tilsvarende kontrakt for den amerikanske lettoljen er ned 1,18 prosent til 42,62 dollar. Reuters melder nå at amerikanske bilister har kjørt færre mil enn ventet denne sommeren, og etter hvert som vi nærmer oss Labour Day i september, som markerer slutten på kjøresesongen, kan overhenget av drivstoffprodukter på lager legge press på nedsiden i både råoljeprisen og prisen på raffinerte produkter.- Slik det ser ut nå er det kun en robust etterspørsel som vil kunne drive prisene opp, sier visepresident John Paisie i det Houston-baserte konsulentselskapet Stratas Energy Advisors til Reuters.- Veksten må komme bredt, for destillatprodukter som diesel og flybensin såvel som for bensin, sier han.- Folk velger å betale ned gjeld istedenfor å fylle opp tankenFallet i bensinprisene har kun gitt beskjedne utslag i folks kjøreglede.- Folk velger å betale ned gjeld istedenfor å fylle opp tanken og kjøre bil, sier den uavhengige oljeøkonomen Phil Verleger til nyhetsbyrået.Det amerikanske energidepartementert har ifølge Reuters jekket ned etterspørselsestimatet for det som gjenstår av 2016. Mens forventningene tidligere var en økning på 220.000 fat per dag tror energidepartementet nå på en vekst på 160.000 fat per dag.Fersk statistikk på veksten i bensin-etterspørselen for mai måned offentliggjøres fredag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også