Forsiktig oppgang for oljeprisen

Analytikere før dagens happening.

Energi

Oljeprisene stiger forsiktig i onsdagens handel.Brent september-olje er opp 0,4 prosent til 46,86 dollar fatet, 5-6 cent over nivåene ved stengetid i Oslo tirsdag. Dagens «happening» er oljelagertallene fra amerikanske energimyndigheter.Analytikere spurt av Wall Street Journal venter ifølge Marketwatch at råoljelagrene falt 1,7 millioner fat sist uke.Konsensus for bensinlagrene er et fall 0,1 millioner fat, mens destillatlagrene ventes å stige 700.000 fat.Følg med på bensinlagreneCommerzbank skriver ifølge TDN Finans at utviklingen i bensin- og destillatlagrene er det viktigste i rapporten.- Enhver ytterligere oppgang i bensinlagrene i kjøresesongen om sommeren vil være et negativt signal og vil derfor tynge oljeprisen, skriver banken.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste i går kveld norsk tid et lagerfall på 2,3 millioner fat for råolje i forrige uke.Bensinlagrene steg 800.000 fat, mens destillatlagrene steg 500.000 fat.

oljeprisen
oljelagre
Nyheter
Energi