Nærmer vi oss balanse i olje?

Men sjefanalytiker øyner pen oppgang før markedet er i balanse.

Han la frem en skuffende kvartalsrapport i morges, men Statoil-sjef Eldar Sætre hevder overfor TDN Finans å se flere tegn til balanse i oljemarkedet.- Basert på hva vi ser av tilbud og etterspørsel i markedet, ser vi at det begynner å nærme seg en balanse. Samtidig er det en del produksjonshendelser i Nigeria, Libya, Canada og andre steder som påvirker tilbudssiden. Vi ser også at det er lagertrekk, blant annet i USA, og det er et tegn på at det er bedre balanse i markedet, sier Sætre i et intervju med nyhetsbyrået.Likevel er det ifølge konsernsjefen fortsatt snakk om lagerbygging globalt.- En kan si at lagerbyggingen har flyttet seg over på raffinerte produkter, så det er fortsatt en samlet oljerelatert lagerbygging hvis du tar med det, sier Sætre til TDN Finans.Bunn rundt 40 dollar?Og bekymringen for tilbudssiden fortsetter å prege oljeprisutviklingen onsdag.Brent september-olje faller 0,6 prosent til 44,61 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,3 prosent til 42,81 dollar fatet.Oljeprisene vaker dermed stadig rundt sine laveste nivåer på tre måneder.- Mitt syn er at oljeprisene vil finne en bunn mellom 39 og 42 dollar fatet de neste ukene, sier sjefanalytiker Ric Spooner hos CMC Markets i Sydney til Reuters.- Deretter nærmer vi oss et balansert marked igjen, fortsetter han, og hevder at 50-60 dollar fatet vil representere en slik balanse mellom tilbud og etterspørsel.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også