- Scatec Solar er ekstremt godt posisjonert

Swedbank har en soleklar kjøpsanbefaling.

Energi

Oslo Børs holder seg i negativt terreng fredag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 627,77, tilsvarende en nedgang på 0,63 prosent i dagens handel.Blant taperne er Scatec Solar.Solparkselskapet straffes med et kursfall på 5,6 prosent til 35,70 kroner etter dagens kvartalsrapport.- Kursreaksjonen representerer nok en skuffelse over at Scatec ennå ikke har fått særlig fart på de store prosjektene, og dytter dem litt ut i tid. Men dette er jo utenfor selskapets kontroll. De gjør det de kan, og satser på flere hester, men det er vanskelig å si nøyaktig når de kommer i mål, sier Swedbank-analytiker Andreas Bertheussen til TDN Finans.- Ekstremt godt posisjonertHan trekker frem pipeline-økning i Nigeria og bedre fremgang enn ventet i Mosambik-prosjektet som underliggende positive nyheter.- Rapporten betyr ikke fundamentale endringer. Scatec er fortsatt et selskap som er ekstremt godt posisjonert for veksten som kommer innen solenergi i fremvoksende markeder. Vi kommer ikke til å gjøre endringer på vår anbefaling, sier Bertheussen til nyhetsbyrået.Swedbank har kjøpsanbefaling med kursmål 56 kroner. Bertheussen ser dermed nå en oppside i aksjen på rundt 57 prosent fra dagens nivåer.Les også: Et soleklart aksjetips: - Sett barnas sparepenger i denne aksjen REC Silicon revansjerer segBlant dagens solstråler på børsen er et annet solselskap.REC Silicon revansjerer seg fra fallet i kjølvannet av gårsdagens kvartalsrapport  og stiger 3,6 prosent til 1,57 kroner.Tallene var veldig røde, men toppsjef Tore Torvund ser lys i tunnelen og tror handelskrigen i Kina snart løser seg. Torvund støttet opp sitt syn med å kjøpe aksjer i selskapet  i går.I en kommentar til Hegnar.no i går ga investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet også uttrykk for at det ser noe bedre ut for REC Silicon fremover.

scatec solar
swedbank
kjøpsanbefaling
solparker
Nyheter
Aksjeanalyse
Energi
Aksjeanalyse