Analytikere frykter for oljeservice

Meglerhus mener du bør styre unna disse aksjene.

Øyvind Eriksen. Foto: Scanpix
Energi

Barclays er ute med en oppdatering i oljeservice, og ser fortsatt nedside for sektoren i Europa, melder TDN Finans.Analytikerne Mick Pickup og Vladimir Sergievskiy frykter ifølge nyhetsbyrået at kapasitetsutnyttelsen for offshore-eksponerte selskaper ikke vil snu før tidligst i 2019, selv om oljeprisen skulle stige og selv om tiltak for å redusere kostnader bringer nye prosjekter nærmere.Anbefalingen er undervekt for både subsea generelt og Aker Solutions og Subsea 7 spesielt, går det frem av oppdateringen.- Selskapet er eksponert mot noen attraktive sluttbrukere og møter begrenset konkurranse, men vi ser mer attraktive investeringsmuligheter andre steder, er dommen over Aker Solutions.- Lønnsomheten er truetI Subsea 7 trekker Pickup og Sergievsky ifølge TDN Finans frem lavt nivå på tildeling av prosjekter og forventet svak ordreinngang de neste 18 månedene.- Eksisterende ordrebok faller og lønnsomheten er truet. Vi mener imidlertid estimatene og aksjekursen i stor grad reflekterer dette allerede, skriver analytikerne ifølge nyhetsbyrået.Aker Solutions faller 1,3 prosent til 34,60 kroner i tirsdagens handel på Oslo Børs, mens Subsea 7 trekker ned 3,1 prosent til 85,75 kroner.

aker solutions
subsea 7
barclays
oljeservice
Nyheter
Energi