- Best å bunnfiske i DOF og Aker

- Kjell Inge Røkke er rollemodellen, mener analysesjef.

Energi

Analysesjef Karl-Johan Molnes og analytiker Mindaugas Cekanavicius i Norne Securities har tatt for seg konsolideringen som nå skjer i supplysektoren.Duoen mener DOF og Aker er de beste aksjene å bunnfiske i, ifølge en oppdatering sluppet torsdag ettermiddag.Førstnevnte har et kursmål på 1,50 kroner, sistnevnte 290 kroner. Estimert oppside i de to aksjene er dermed hhv. ca. 44 og 19 prosent fra dagens sluttkurser.Rollemodellen RøkkeDOF falt torsdag 6,3 prosent til 1,04 kroner, mens Aker steg 1,5 prosent til 243 kroner.- DOF er en 3-årig opsjon på et forbedret supplymarked, mens Aker handles til 30 prosent rabatt i forhold til NAV (net asset value). Dette er børsens laveste risk/reward-case innen olje og oljeservice, skriver Molnes og Cekanavicius.Risk/reward er ifølge duoen ikke like god i Solstad Offshore, Farstad Shipping, Siem Offshore, Deep Sea Supply og Havila akkurat nå.- Dette er året DNB har satt av til å rekapitalisere balanser i supplyrederiene. Neste år er det riggselskapenes tur, skriver Norne-analytikerne.- De mest gjeldstyngede rederiene ble behandlet først, men ingen var i stand til å finne vennligsinnede avtaler med banker og obligasjonseiere. Oljeprisoppgangen gjorde det mulig for både DOF og Solstad Offshore å bli refinansiert i juli. Akers kreative måte å refinansiere Solstad Offshore på har vist andre hvordan familieinteresser kan kombineres med utenforstående investorer, heter det i oppdateringen.RedningsmenneneMens Møgster-familien reddet DOF med kontanter fra Austevoll Seafood, reddet Kjell Inge Røkke og Aker Solstad Offshore med kontanter fra Havfisk . Siden har Solstad Offshore som kjent blitt slått sammen med Rem Offshore.Videre har John Fredriksen signalisert sine planer om å gjøre Deep Sea Supply til en del av konsolideringen.Molnes og Cekanavicius trekker også frem Kristian Siem, som med Elliott Advisors «på slep fra New York» har spurt rederier om de vil bli reddet av dem.Tre rederier gjenstårIfølge duoen er det tre rederier som stadig trenger ny egenkapital.- I Havila har obligasjonseiere og banker ikke vært i stand til å inngå enighet. Denne sommeren har det også blitt klart at både Farstad Shipping og Olympic trenger frisk kapital, skriver de to.Et rederi som derimot seiler gjennom krisen er Nordic American Offshore.- Dette rederiet er trygt for det har 100 prosent egenkapital, skriver Molnes og Cekanavicius.Rem Offshore ble for øvrig dagens vinner på Oslo Børs, med en oppgang på 25,2 prosent til 4,07 kroner.

supply
kjell inge røkke
aker
møgster
dof
norne securities
Nyheter
Energi