Han er bull på olje

Tom Hauglund stikker hodet frem.

Energi

Flere oljeserviceselskaper har lagt frem kvartalstall den siste tiden, både ute og her hjemme.Senest i går overrasket TGS positivt  med sin rapport, og i dag har Fearnley Securities oppgradert sin anbefaling .- Flere og flere oljeserviceselskaper begynner nå å se effekten av kostnadskutt, og ser/tror på bedring i markedet. For første gang på lenge er de mer foroverlente. Både PGS og TGS har uttalt etter 2. kvartal at de ser økt aktivitet, sier investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet til Hegnar.no.- Tiden er inneHan tror nå «definitivt» at tiden er inne for å investere i oljeservice.- Sektoren har vært hatet i to år, og nesten ikke et eneste fond har nevnt at de eier oljeservice. Holberg har eid mye Subsea 7, og fått godt betalt. Jan Petter Sissener har også vært tøff, og eid Statoil og flere andre produsenter, holder Hauglund frem.Han peker på at det nå løsner innen fusjoner og oppkjøp. For eksempel står risikokapital nå i kø for å konsolidere i supply .- Håpet er at noe av det samme vil skje innen rigg også, men det virker som om problemene der fortsatt er store. Men interessen er stor rundt de restrukturerte selskapene, fortsetter Nordnet-økonomen.- Tre interessanteHan drar frem Songa Offshore, BW Offshore og Prosafe som de mest interessante - vel å merke etter restrukturering.Songa Offshore ble restrukturert på 15 øre og BW Offshore på 10 øre.Forslaget til restrukturering av Prosafe skal opp på generalforsamlingen 23. august. Denne inkluderer en emisjon på opptil fem milliarder aksjer med tegningskurs 25 øre. I tillegg skal obligasjonsgjeld konverteres til aksjer.- Se på Songa, som nå har fire splitter nye Cat D-rigger gående på lange kontrakter med Statoil, med dagrater inngått i 2014 på i snitt 450.000 dollar. Dette er produksjonsrigger som ikke vil bli kansellert. Den siste skal nå på Snøhvit-feltet, sier Hauglund. Videre varsler BW Offshore i slutten av 2017, etter å ha levert en ny FPSO til Premier Oil på en 7-årskontrakt, en EBITDA (driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer) på 480 millioner dollar i året.- Det er fire milliarder kroner i EBITDA hvert år, og selskapet er i dag priset til drøye to milliarder kroner. Da skjønner jeg ikke hvordan analytikere kan snakke om at 25 øre er fair priset. Da må man ihvertfall ikke tro på noen innhenting i sektoren.- Man må heve blikket, og se at det nå underinvesteres voldsomt, fortsetter investeringsøkonomen.Snudd på hodet?Poenget er ifølge Hauglund at depletion-raten øker, det vil si at felt går ut av produksjon.- Om ikke dette erstattes, vil oljeproduksjonen falle dramatisk for produsentene. Om noen år kan bildet bli snudd på hodet, og man ender med høyere etterspørsel enn produksjon, sier han. Han påpeker at etterspørselen vokste over 1,5 millioner fat olje i fjor, og nesten det samme i år.- Estimatene er rundt 1,2 millioner fat økning. Det er ingen tvil om at det kun er et tidsspørsmål før oljemarkedet er i balanse. Da kommer aktiviteten til å øke sammen med oljeprisen, sier Nordnet-økonomen.- Oppsiden er enorm- Det nytter ikke å kjøpe BW Offshore, Prosafe og Songa Offshore når ting har snudd. Da har kursene gått masse, føyer han til.Hauglund savner at analytikerne ikke er så «mainstream», og heller tør å stikke ut hodet litt. - Det er nå man skal kjøpe om man tror at historien gjentar seg, og oljen er syklisk. Oppsiden er enorm, avslutter Hauglund overfor Hegnar.no.Vi gjør til slutt oppmerksom på at Hauglund eier 5.000.000 aksjer i BW Offshore.

oljeservice
prosafe
songa offshore
bw offshore
nordnet
Nyheter
Aksjeanalyse
Energi
Aksjeanalyse