Oljeprisene faller fredag

Analysesjef tror to ting kan ødelegge.

Energi

Oljeprisene snur ned fredag morgen etter to dager med oppgang.Brent oktober-olje faller én prosent til 43,83 dollar fatet, men er likevel godt over nivået rundt stengetid på Oslo Børs i går - rundt 42,90 dollar.WTI-oljen er ned én prosent til 41,53 dollar fatet.- Med mindre det kommer tegn til at amerikanske oljeselskaper er i ferd med å trappe opp produksjonen, og med mindre det skjer et sjokk i verdensøkonomien, er det en god sjanse for at prisene kan klatre mot 50 dollar, sier analysesjef Eugene McGillian i Tradition Energy til Wall Street Journal ifølge TDN Finans.Ifølge Reuters bekymrer investorene seg for at det tetter seg til på produktsiden, etter tall fra BMI Research som viste at kinesisk import faller fra rekordnivåene i fjor.- Kinas råoljeimport vil utvikle seg tregt på kort sikt, grunnet faktorer som stappfulle drivstofflagre, tregere avsetning blant raffineriene og en mer gradvis strategisk lagerbygging, skriver BMI.

oljeprisen
oljelagre
kina
Nyheter
Energi