Oljeprisene under press igjen

Analytikere er ikke imponert.

Oljeprisene skjøt fart i går ettermiddag, på signaler om at Iran skal være positive til å delta i fellestiltak for å støtte oljemarkedet.Analytikerne i Commerzbank er derimot ikke imponert over de påståtte Iran-signalene, og anser dem for ikke å være troverdige, melder Affärsvärlden.- Iran produserer allerede opp mot sitt tak og kan uansett ikke skalere opp sin produksjon betydelig, skriver banken onsdag.Saxo Bank er ifølge nettstedet på linje.- De fleste produsentene produserer nå nær sin kapasitet, så det er åpenbart at flere land gjerne sier «la oss fryse produksjonen på dette nivå», om de kan sende et signal til markedet, sier råvarestrateg Ole Hansen.Oljeprisene presses også at gårsdagens tall fra American Petroleum Institute (API), som viste en lagerbygging for råoljelagre på 4,5 millioner fat sist uke.Brent oktober-olje står onsdag ettermiddag i 49,65 dollar, ned 0,6 prosent i dagens handel. WTI-oljen faller 1,2 prosent til 47,52 dollar fatet.


Les også