Opec skrinlegger produksjonsfrys

Opec har ingen planer om å forsøke å få i stand en ny avtale om frys av oljeproduksjonen.

Foto: Øystein Schmidt
Energi

Opec kommer ikke til å iverksette nye forsøk på å få i stand en avtale med ikke-medlemmer om frys av oljeproduksjonen, sier to Opec-delegater til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Medlemmene i Opec har ifølge nyhetsbyrået hatt en intensjon om å diskutere oljemarkedet og mulig samarbeid med andre produsenter når de samles til «International Energy Forum» i Alger i september. Ifølge de to delegatene er det imidlertid ingen konkrete planer om å fornye frys-samtalene.Delegatene påpeker også at Iran ikke har kommunisert noen endring i sitt syn på produksjonsfrys.Russlands energiminister Alexander Novak sier mandag at det ikke er noen grunn til å diskutere en frysavtale nå, men at det kan være aktuelt dersom oljeprisene faller.

opec
produksjonsfrys
oljeproduksjon
Nyheter
Energi