Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover mandag morgen.

Energi

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,41 prosent til 43,71 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,41 prosent til 41,77 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 41,92 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Juli endte dermed med den største månedlige prissvekkelsen i oljemarkedet på ett år.Amerikanske produsenter økte riggaktiviteten for femte uke på rad, i en situasjon hvor tilgangen på olje og petroleumsprodukter ifølge Bloomberg News og TDN Finans er på sitt høyeste nivå for årstiden på minst to tiår.Uketall fra Baker Hughes viser at tallet på aktive borerigger etter olje i USA steg med tre til 374, i løpet av forrige uke.Samtidig har Libya gjenåpnet de fire oljehavnene Ras Lanuf, Zuwetina, Es Sidra og Brega, og gjenopptatt eksportaktiviteten.- Det er en klart nedadgående trend i markedet for øyeblikket. Det er bekymring for at tilbudsoverskuddet skal vedvare. 40 dollar pr fat er opplagt et nøkkelpunkt for WTI-olje, og jeg venter å se støtte der, gitt de oppsvingene vi tidligere har opplevd på det nivået, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til nyhetsbyrået.

olje
oljeprisen
riggtelling
baker hughes
Nyheter
Energi