Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller litt tilbake fredag morgen.

Energi

Brent-oljen er fredag morgen ned 0,42 prosent til 49,46 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,21 prosent til 47,23 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 49,31 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Prisene er dermed omtrent på samme nivå som torsdag, og forsvarer ifølge Bloomberg News og TDN Finans oppgangen som kom etter at Saudi-Arabias oljeminister torsdag uttalte at en frysing av volumet på oljeproduksjonen ville være positivt for markedet, og etter at den statlige nyhetstjenesten Shana meldte at Iran vil delta på uformelle samtaler om dette i neste måned.Den saudiarabiske oljeministeren Khalid Falih uttalte at en frysavtale vil bekrefte at produsentene er fornøyde med den nåværende situasjonen, og utelukket ifølge nyhetsbyrået noe kutt i oljeproduksjonen.pecs generalsekretær Mohammed Barkindo sa torsdag til den arabiskspråklige avisen Al-Hayat at oljeprodusentene ønsker en avtale for å håndtere produksjonen.- Selv om en avtale om å begrense produksjonen på dagens nivå i stor grad ville være en symbolsk handling, vil det ifølge markedsreaksjonen kunne være nok til å holde prisene stabile, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News.- Overhenget i oljelagrene og pågangen til amerikanske skiferoljeprodusenter vil avgrense toppsiden til et nivå rundt 55-60 dollar pr fat, sier han.

olje
oljeprisen
produksjonsfrys
opec
saudi-arabia
Nyheter
Energi