Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover onsdag morgen morgen.

Energi

Brent-oljen er onsdag morgen opp 0,31 prosent til 41,93 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,48 prosent til 39,70 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 43,01 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Prisene på oljekontrakter stiger dermed litt igjen, etter nytt fall tirsdag kveld. Den amerikanske referanseoljen WTI sluttet tirsdag under 40 dollar fatet for første gang siden april.Svekkelsen kommer ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans i påvente av ukentlige olje- og bensinlagertall fra USAs energiinformasjonsbyrå (EIA) onsdag ettermiddag.Til tross for en markant prisoppgang tidlig på tirsdag, idet optimistiske kjøpere benyttet seg av de lave oljeprisene, trakk prisene på ettermiddagen brått nedover, som følge av bekymringer for at lagerrapporten vil vise unormalt høye nivåer, til å være midt i kjøresesongen.- Dette er kun støy i påvente av statistikken fra EIA, sa megler i Icap, Scott Shelton, som mener mange tradere og meglere nå venter på svar om den seneste lagerbyggingen vil fortsette.Ifølge en rundspørring utført av The Wall Street Journal ventes det at oljelagrene vil ha falt med 900.000 fat og bensinlagrene med 200.000 fat, i løpet av uken frem til 29. juli.Uoffisielle tall fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag kveld et fall i oljelagrene på 1,3 millioner fat, og en reduksjon i bensinlagrene på 450.000 fat.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans bremset tirsdagens prisfall opp, og snudde til moderat oppgang, da disse tallene ble publisert.Mange mener ifølge nyhetsbyrået at en pris på 35 dollar per fat fortsatt er en klar mulighet. Årsaken er at amerikanske oljeprodusenter nå setter rigger i arbeid igjen, Libya gjør seg klar for å møte eksportmarkedet, samt at produksjonsvekst er sannsynlig fra fremtredende medlemmer av Opec.- Verden er så overforsynt, og takten i rebalanseringen av markedet er så svak at selv geopolitiske forhold, som den vedvarende uroen i Nigeria, ikke er nok til å motvirke fallet i prisene, sier energianalytiker i SCI International,  Gao Jian.

olje
oljeprisen
oljelager
api
eia
Nyheter
Energi