Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover mandag morgen.

Energi

Brent-oljen er mandag morgen opp 0,45 prosent til 44,47 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,48 prosent til 42,00 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 43,89 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Prisene er dermed ifølge Bloomberg News og TDN Finans marginalt høyere enn de var ved stengetid i London og New York fredag, etter at tallet på aktive borerigger i USA steg for sjette uke på rad.Baker Hughes meldte fredag kveld at tallet på aktive oljerigger steg med syv til 381 i løpet av uken frem til 5. august.Samtidig ble det ifølge to Opec-delegater klart at oljekartellet ikke kommer til å iverksette nye forsøk på å få i stand en avtale med ikke-medlemmer om frysing av oljeproduksjonen.- Den verste salgsbølgen ser ut til å være over. Stemningen har snudd, etter at prisen falt under 40 dollar pr fat for WTI-olje, og en påfølgende runde med inndekning av shortposisjoner ga oljen et løft. På kort sikt er trolig 45 dollar det neste nøkkelnivået, sier markedsanalytiker i IG i Melbourne,  Angus Nicholson, til Bloomberg News.

olje
oljeprisen
riggtelling
baker hughes
opec
Nyheter
Energi