Spår brå oppgang i oljeprisen

Torbjørn Kjus i DNB Markets øyner et brått oppsving i 2. halvår.

Energi

Brent-oljen stiger mandag.43,64 dollar fateter opp 0,3 prosent i dagens handel, og opp fra rundt 41,90 dollar da Oslo Børs stengte fredag.Oppgangen drives ifølge Reuters av nye ordre fra tradere som posisjonerer seg ved inngangen til en ny måned.Men markedet er fortsatt sårbart for bekymringer rundt det høye overskuddstilbudet, blant annet fra ANZ Bank.Øyner brå oppgangOljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets påpekte overfor TDN Finans før helgen at finansaktører har shortet (veddet på prisfall) markedet «ganske massivt».- Prisfallet den senere tiden er delvis sentimentdrevet, og du kan ikke regne hjem rent fundamentalt hvor det vil stoppe. 42,30 dollar er 200 dagers glidende snitt, og jeg tror ikke vi skal særlig under det nivået, sa han.Kjus viser til at oppbyggingen av store shortposisjoner minner om situasjonen fra november 2015 til midten av januar.- Da gikk prisen brått opp 13 prosent. Noe lignende kan fort skje i 2. halvår i år, fortsetter han.

oljeprisen
dnb markets
torbjørn kjus
short
Nyheter
Energi