Goliat forblir nedstengt

Oljeselskapet Eni hadde fredag møte hos Petroleumstilsynet om skandaleplattformen Goliat. Det er ikke planlagt oppstart av driften med det første.

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Energi
Driften på Goliat har vært stengt siden strømbruddet fredag 26. august, som førte til evakuering og pålegg om gransking.– Vi har gått gjennom den foreløpige granskningsrapporten til Eni og det totale sikkerhetsbildet på Goliat, og hva Eni skal gjennomføre før de er klare til å starte opp igjen, sier kommunikasjonssjef i Petroleumstilsynet Inger Anda til NTB.Det er Eni som har ansvar for sikkerhet og forsvarlig drift, men i denne saken får de ikke lov til å starte opp igjen uten å få tillatelse først:– Før oppstart skal de ha et nytt møte med oss. De kan ikke trykke på startknappen uten å ha hatt det møtet, sier Anda.Hun vil ikke spekulere i hvor lang tid det kan ta før Goliat produserer igjen. (©NTB)