Oljeprisen hadde en stigende kurve gjennom deler av august. Bakgrunnen var et håp om at Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) og Russland vil bli enige om å fryse produksjonen når de møtes i Algerie i slutten av september.Etter hvert som tvil om et vellykket møte har slått rot i markedet, har oljeprisen igjen begynt å synke.Styrking av dollarkursen og lav forespørsel har også bidratt til nedgangen.OPEC spådde mandag at ikke-medlemsland vil se produksjonen stige i 2017. Dermed har de snudd fra den tidligere forventningen om fall.Tirsdag morgen går et fat nordsjøolje for 47,97 dollar, et fall på 0,35 prosent.– Oljeprisen er under press på grunn av nye bekymringer om overproduksjon, sier analytiker Bernard Aw ved IG Markets i Singapore.Det er forventet en økning i de amerikanske kommersielle råoljelagrene når nye tall slippes onsdag, noe som igjen vil gi «økt tiltro til OPECs prognoser om at produksjonen fra ikke-OPEC-produsenter vil øke neste år», mener Aw.