Strateg ser begrenset oppside i olje

Råvarestrategen er ikke akkurat bull.

I oljemarkedet har Saudi-Arabia og Iran denne uken vært i møter i forkant av neste ukes 15. International Energy Forum i Algerie, der OPEC-medlemmer skal møte Russland i uformelle samtaler om en potensiell produksjonsfrysavtale.Reuters meldte tidligere i dag at Saudi-Arabia er klare for å kutte i produksjonen - hvis Iran fryser sin på 3,6 millioner fat per dag. Nyhetsbyrået kilder fortalte at tilbudet hadde blitt presentert for Teheran, men kunne ikke si noe om hvor mye Riyadh vil kutte produksjonen med.Senere i ettermiddag uttalte derimot en talsperson for Iran ifølge TDN Finans til S&P Global Platts at Iran sannsynligvis ikke vil gå med på å fryse oljeproduksjonen på dagens nivå.Tilbake til 40 dollar?Brent-oljen har så langt i 3. kvartal ligget på i snitt 47,70 dollar fatet, som er mer eller mindre midt i Saxo Banks «target range» på 45-50 dollar.- Ingen avtale i Algerie kan føre til at intervallet blir utvidet mot nedsiden, mens en avtale - avhengig av innholdet - kan utløse et kortsiktig rally over 50 dollar fatet, skriver bankens råvarestrateg Ole Hansen i sin ukesrapport fredag.Han opprettholder sitt syn om at oppsiden i oljeprisen er begrenset frem til vi ser klare tegn på at overfloden i markedet reduseres.- En avtale om kutte produksjon kan trigge et spekulativt rush av kjøpere, men igjen bør lavt 50-tall for Brent-oljen yte sterk (teknisk) motstand. Mislykkes partene i å ta grep, vil fokus returnere til det nevnte produksjonshoppet, noe som kan sende Brent-oljen under dagens støttenivå på 45 dollar - med 40 dollar som et potensielt mål, skriver Hansen.- Smart Saudi-trekkRåvarestrategen viser til en Bloomberg-artikkel som forteller om en produksjonsøkning på over 800.000 fat i september - fra Nigeria, Libya og ikke minst Russland som nådde nye rekordnivåer på over 11 millioner fat per dag.- Økende produksjon i et allerede overforsynt marked er utfordringen problemforfulgte oljeprodusenter må ta tak i når de setter seg ned ansikt til ansikt, fortsetter Hansen.Han peker også på at Saudi-Arabia i juli produserte rekordhøye 10,67 millioner fat per dag.- Å tilby et kutt fra disse høye nivåene, på en tid av året der sesongmessig produksjon uansett tenderer til å bremse, ser ut som et smart trekk. Men kuttet trenger fortsatt den usannsynlige aksepten fra Teheran, skriver Saxo-strategen.