LO-lederen står fast på å utrede Lofoten

LO-leder Gerd Kristiansen mener fortsatt at områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja bør konsekvensutredes for oljeutvinning. Flere LO-forbund ønsker kamp om standpunktet.

Tidligere i uken varslet Fagforbundet at de vil foreslå vern av områdene på LO-kongressen neste år, et forslag som også støttes av Handel og Kontor og El- og IT-forbundet.LO-leder Gerd Kristiansen står imidlertid fast ved at nordområdene bør åpnes for konsekvensutredning, skriver Dagsavisen. Hun viser til handlingsprogrammet LO-kongressen samlet seg om for fire år siden, hvor det står at «LO vil arbeide for igangsetting av konsekvensutredninger i de stengte og uåpnede delene av Barentshavet, Norskehavet og Skagerrak».– Jeg står selvsagt på vedtaket fra sist LO-kongress. Akkurat dette vedtaket synes jeg også er et godt og balansert vedtak som tar opp i seg ulike hensyn, sier Kristiansen.Forbundsleder Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi har varslet kamp for å unngå et vedtak om vern av områdene. (©NTB)