Øyner all-time high i Scatec Solar

- Marginene er fantastiske, sier Tom Hauglund.

Scatec Solar la i morges frem sin rapport for 3. kvartal, og belønnes med en oppgang på 10,3 prosent til 32 kroner.Topplinjeveksten kom inn på hele 39 prosent.- EBIT-marginen er på fantastiske 60 prosent. Selskapet guider på høy aktivtiet og gode utsikter, sier investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet til Hegnar.no.- Men det viktigste for aksjen er at pipelinen deres (med kontrakter) er veldig sterk. Egypt er i gang rett rundt hjørnet, og Pakistan og flere Sør-Afrika-prosjekter er nærmere backlog-fasen (ordreboken) enn på lenge, legger han til. Hauglund tror Scatec Solar får signert flere PPA-avtaler (power purchase agreements) de neste 6-12 måneder. - Aksjen har vært svak i år (ned over 16 prosent hittil i 2016), grunnet litt for høye forhåpninger om tidligere vekst - og flere har fryktet at Scatec Solar ville måtte guide ned, sier han.Øyner all-time highMen slik det ser ut nå, tror investeringsøkonomen at flere kontrakter vil flytte seg fra pipeline til backlog.- Og dette har potensial til å flytte kursene langt over gamle høyder i mine øyne. Kursen var over 50 kroner tidligere (all-time high er 53,50 kroner). Veksten kommer, men bare litt forsinket, sier Hauglund.Han viser til at ledelsen i dag kommuniserte signering av en 50 MW-avtale med Egypt allerede i løpet av en uke.- Det at selskapet får PPA-avtaler i Egypt og Pakistan tror jeg er viktig for risikobildet. Mange investorer ser dert som risiko at Scatec i dag bare har én motpart: det statlige Sør-Afrikanske selskapet Eskom, avslutter Nordnet-økonomen overfor Hegnar.no.