Oljeservicegiganten Schlumberger la etter stengetid på Wall Street i går frem et nettoresultat på 176 millioner dollar, eller 13 cent per aksje, i 3. kvartal.I samme periode i fjor tjente selskapet 989 millioner dollar, eller 78 cent per aksje.Eksklusive engangseffekter kom inntjeningen per aksje inn på 25 cent, mens Reuters-konsensus ifølge Marketwatch lå på 22 cent.Inntektene falt 17 prosent til 7,02 milliarder dollar, mot ventet 7,08 milliarder dollar.I Schlumbergers nord-amerikanske virksomhet falt inntektene 25 prosent til 1,7 milliarder, mens den for virksomheten utenfor USA falt 13 prosent til 5,25 milliarder dollar.- Vi står fortsatt på at en bredt basert V-formet gjeninnhenting er usannsynlig, gitt industriens skjøre finansielle tilstand, selv om vi ser oppside i 2017-aktiviteten i Nord-Amerika (på land), Midtøsten og Russland, sier toppsjef Paal Kibsgaard i en kommentar.