- Slightly bullish

Torbjørn Kjus i DNB, mener at fallet i de amerikanske råoljelagrene er "slightly bullish".

I sin ukentlige oljeoppdatering, skriver han at markedet fortsatt virker å være mest fokusert på råoljelagrene siden reaksjonen var veldig positiv en halvtime etter at tallene ble sluppet. Råoljelagrene falt med 5,2 millioner i forrige uke, noe som var mye mer enn ventet. Kjus fremhever i oppdateringen at hovedgrunnen til lagetrekket var lavere import - ikke lavere produksjon, og understreker at produksjonen i hele USA faktisk ble rapportert til å stige i forrige uke. Han synes derfor at det er litt overraskende at markedet reagerer så markant positivt på tallene.For å forklare markedsreaksjonen viser han til det positive sentimentet.-Det tyder på at oljemarkedet er på utkikk etter gode nyheter for øyeblikket, så sentimentet er sterkt akkurat nå, skriver han i oppdateringen.