Brent-oljen er mandag morgen ned 0,41 prosent til 51,57 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,53 prosent til 50,58 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,79 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene er mandag morgen dermed litt lavere enn de sluttet før helgen. Prisoppgangen stanset ifølge Bloomberg News og TDN Finans idetfor stabilisering av oljemarkedet, ved å hevde at landet bør unntas fra planlagte produksjonskutt.Iraks oljeminister Jabbar Al-Luaibi uttalte under en pressekonferanse i Bagdad søndag at hans land bør unntas fra produksjonskutt, fordi det ligger i krig med islamistiske militante grupper.Tallet på aktive oljerigger i USA for åttende uke på rad.- Slik det ligger an i dag, er markedet mentalt innstilt på å avvente det konkrete utfallet av Opec-møtet i november. Oljeprisen vil trolig holde seg rundt 50 dollar pr fat, men risikoen på kort sikt ligger på nedsiden, sier analysesjef i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.Han mener at iverksettelsen av produksjonsavtalen trolig vil bli overlatt til Saudi-Arabia og et par andre land.Irak protesterer ifølge oljeministeren mot tall som oppgir landets produksjon til mindre enn 4,2 millioner fat pr dag. Al-Luaibi sa søndag at Iraks produksjon for tiden er på 4,7 millioner fat pr dag.Iran, Nigeria og Libya er i dag de eneste landene som forutsettes unntatt fra en avtale om produksjonskutt.