Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller tilbake mandag morgen.

Energi

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,77 prosent til 51,53 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,86 prosent til 49,38 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Årsaken til prisfallet er ifølge Bloomberg News og TDN Finans at tallet på aktive borerigger i USA i forrige uke steg for sjette uke på rad, samt at Russland kastet tvil om noen snarlig avtale med Opec om kutt i oljeproduksjonen.Baker Hughes meldte at antall aktive amerikanske borerigger steg med tre i løpet av forrige uke, opp til 428, noe som er det høyeste siden februar.Den russiske energiministeren Alexander Novak sier at bilaterale møter mellom Opec og Russland i Istanbul denne uken, neppe vil gi noen avtale mellom partene om produksjonskutt.Novak ser imidlertid en mulighet for at en avtale skal kunne inngås innen Opec holder sitt offisielle ministermøte 30. november.- Snuoperasjonen i USA truer med å spore av den pågående prisoppgangen. Enhver vedvarende bevegelse over 50 dollar pr fat, vil bare bringe flere borerigger inn i aktivitet. Jeg tror dette er en av grunnene til at markedet har en følelse av at vi er nær en topp for øyeblikket, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News.

baker hughes
riggtelling
usa
opec
russland
olje
oljeprisen
Nyheter
Energi