Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller litt tilbake torsdag morgen.

Energi

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,69 prosent til 51,45 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,76 prosent til 49,80 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,03 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Årsaken til nedgangen er ifølge Bloomberg News og TDN Finans blant annet tall fra American Petroleum Institute (API), som onsdag kveld viste at oljelagrene i USA steg i forrige uke, samt strid blant Opec-medlemmer om hvordan eventuelle produksjonskutt skal fordeles.Amerikanske oljelagre steg med 2,7 millioner fat i løpet av uken frem til 7. oktober.Opec har avtalt å redusere oljeproduksjonen, men det fremkommer uenighet om de enkelte lands mål, og seneste anslag fra Opec selv viser ifølge Bloomberg et avvik på en halv million fat per dag i produksjonsvolumet til to sentrale medlemmer.- Markedet avventer mekanismene i Opec-avtalen, eksakt hvordan den skal fungere, og hvilke land som skal redusere produksjonen. Prisene har trolig steget høyt nok, gitt mulighetene for økt produksjon i USA. Det er mulig at prisene trekker seg tilbake mot det midtre til høye 40-tall pr fat, sier sjefanalytiker i CMC Markets, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.Mange er ifølge TDN Finans dessuten i tvil om Russland vil medvirke til Opecs plan, til tross for president Vladimir Putins nylige støtte til kollektive produksjonskutt. Putin snakket onsdag igjen om Russland plan om å støtte Opec, men snakket kun om en frysing, og nevnte ikke kutt i produksjonen. Meglere sier til The Wall Street Journal at dette skremte oljemarkedet.

oljeprisen
olje
api
råolje
oljelager
opec
russland
vladimir putin
produksjonskutt
produksjonsfrys
Nyheter
Energi