Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller tilbake mandag morgen.

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,08 prosent til 51,91 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,24 prosent til 50,23 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Ifølge TDN Finans er det økt boreaktivitet i USA som trekker oljeprisene ned, og antallet aktive rigger er nå på det høyeste nivået siden februar.Ifølge tall fra Baker Hughes fredag steg antall aktive borerigger i USA med fire, til 432, per 14. oktober.- Det betyr at økonomien i prosjektene er der og at produksjonen i USA kan fortsette, sier direktør for energiterminer i RJ O'Brien & Associates,  Ric Navy, til Wall Street Journal, ifølge nyhetsbyrået.Libya har økt oljeproduksjonen til 560.000 fat per dag, ifølge en talsperson for selskapet som ønsket å være anonym. 12. oktober uttalte Libya at de produserte 540.000 fat per dag.- Oljeprisen virker sårbar mot nedsiden, og et fall til under 50 dollar fatet er sannsynlig. Det er noe støtte for WTI rundt 48 dollar, men bryter vi det nivået går det mot et fall til 45 dollar pr fat, sier sjefstrateg i CMC Markets,  Michael McCarthy, til Bloomberg News.Oljemarkedet følger også nøye med på Russlands standpunkt i det foreslåtte produksjonskuttet fra Opec, og ifølge The Wall Street Journal steg Russlands oljeproduksjon til det høyeste nivået siden Sovjetunionen ble oppløst i september.- Selv om Opec blir enige om et kutt, vil det ta flere måneder før markedet blir balansert eller kommer i underskudd. Mye kan skje på den tiden, sier en kinesisk trader i Singapore til avisen.