Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover onsdag morgen.

Brent-oljen er onsdag morgen opp 0,87 prosent til 52,13 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,91 prosent til 50,75 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,69 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisene stiger dermed for andre dag på rad. Årsaken er ifølge Bloomberg News og TDN Finans tall som tirsdag kveld viste fall i oljelagrene i USA, samt at Opec gjentok sin tillit til at Russland vil samarbeide om en avtale for å redusere oljeproduksjonen.- Det er mange som tror at vi skal høyere, og som er villige til å kjøpe på prissvekkelser, sier partner i Again Capital, John Kilduff, til The Wall Street Journal.Ifølge American Petroleum Institute (API) falt oljelagrene i USA med 3,8 millioner fat i løpet av uken frem til 14. oktober. Når USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ettermiddag publiserer de offisielle uketallene, er det ifølge analytikeres estimater ventet at lagrene skal stige med 2,1 millioner fat.Opecs generalsekretær Mohammed Barkindo uttalte ifølge TDN Finans tirsdag at det ikke er noen sannsynlighet for at Russland vil trekke seg ut av en avtale om å kutte produksjonen.En Opec-komite vil senere i måneden møtes for å forsøke å løse meningsforskjeller om hvor mye hvert enkelt medlem skal kunne produsere. Barkindo møter den russiske energiministeren Alexander Novak mandag.- Markedet vil trolig holde seg nær dagens nivåer idet vi nærmer oss Opecs november-møte. Jeg tror ikke vi vil se produksjonsvekst i USA, så det er opp til Opec å kutte nå. Tilbudsoverskuddet er mye mer håndterbart enn det var for tolv måneder siden, sier ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney,  David Lennox, til Bloomberg News.