Statfjord tilbake til normal drift etter brann

Produksjonen går igjen som normalt etter at en brann på Statfjord A-plattformen i Nordsjøen gjorde at den måtte stenges ned for ei drøy uke siden.

Statfjord A-plattformen. Foto: Harald Pettersen/Statoil ASA.

Ifølge Stavanger Aftenblad ble anlegget klargjort natt til fredag, og i morgentimene startet produksjonen opp.– Produksjonen ble gradvis jobbet opp i løpet av dagen og var i stabil drift i løpet av helgen, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil.Det var søndag 16. oktober at de ansatte på Statfjord A-plattform måtte evakueres etter at det oppsto brann i en pumpe i et utstyrsskaft. Hendelsen granskes av Petroleumstilsynet. Ingen ble skadd, men tilsynet mener det som skjedde, var alvorlig nok til at menneskeliv kunne ha gått tapt. (©NTB)