Statoil-sjefen tror elbilen utløser oljebransjens fall om fem år

Allerede i 2020 kan oljebransjen ha passert toppen og ha startet fallet mot bunnen, tror Statoil-sjef Eldar Sætre.

Årsaken er den kraftige veksten i elbilismen.Med framveksten av elbilismen svekkes sakte, men sikkert en avgjørende inntektsdriver for bensin- og dieselprodusentene. Samtidig vil oljebransjen starte fallet mot bunnen, ifølge konsernsjef Eldar Sætre i Statoil, ifølge nettstedet Climate Home .Transportsektoren står i dag for 55 prosent av verdens oljeforbruk. Det er i ferd med å endre seg raskt. Allerede innen 2020 kan toppen være nådd, ifølge Statoil-sjefen.– Fra da av vil vi se en krympende oljeindustri, sa Sætre, som la til at Statoil ønsket å ta del i omformingen av energiindustrien.– Vi ønsker ikke så på utsiden og se på, sa han ifølge Financial Times.Sætres prognose ble formidlet på olje- og gasskonferansen «Oil & Money», som New York Times og nyhetsnettstedet Energy Intelligence arrangerte i London denne uka. (©NTB)