Tviler på at OPEC-kutt blir suksess

Analysesjef er skeptisk.

Energi

Analysesjef for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop, registrerer at en OPEC-beslutning om å kutte oljeproduksjonen plutselig ser sannsynlig ut.- Saudi-Arabia har åpenbart vendt seg mot en «heller pris enn volum»-strategi, men anstrengelsene blir til slutt kanskje ingen stor suksess, skriver han i en oppdatering.Risikoen er ifølge analytikeren at OPEC risikerer å akselerere igangsettingen av skiferoljeproduksjon i USA lenge før svulmende lagre reduseres tilstrekkelig. - Videre må volumene OPEC potensielt holder igjen tilbake i markedet på et senere stadium. Som en følge kan OPEC nå utsette en reell rebalansering av markedet, selv om de kan få en høyere oljepris på kort sikt. OPEC kan kutte én gang, men de kan ikke kutte og kutte og kutte igjen, fortsetter Schieldrop.Brent november-olje faller 0,8 prosent til 52,71 dollar fatet i dagens handel, mens WTI-oljen er ned 0,9 prosent til 50,90 dollar fatet.Les også: Analysesjef mener OPEC spiller farlig

bjarne schieldrop
seb
oljeprisen
opec
saudi-arabia
Nyheter
Energi