Vil gjøre hydrogen til milliardbutikk

Torkild R. Reinertsen satser stort på hydrogen. Nå er de villige til å selge halvparten av aksjene for å hente kapital.

Torkild R. Reinertsen i oljeserviceselskapet Reinertsen vil gjøre produksjon av hydrogen til milliardbutikk. Flere hundre millioner kroner skal hentes inn til satsingen, skriver Dagens Næringsliv.- Onsdag skal vi i møte med et av de store meglerhusene her i byen for å diskutere en kapitalinnhenting. Vi ønsker å bygge opp et nytt selskap for produksjon, salg og markedsføring av hydrogen, forteller Reinertsen til avisen.Det nye selskapet får navnet Hydrogen Mem-Tech, og Reinertsen og revisjonsselskapet BDO har ifølge avisen lagt frem enorme budsjettall for den nye storsatsingen. Omsetningen anslås til 1,5 milliarder kroner per år, og det årlige overskuddet før skatt til rundt en halv milliard kroner.- Vi er villig til å selge rundt halvparten av aksjene i selskapet til eksterne investorer. Det er viktig å få reist kapital. Vi må ta hensyn til at vi skal gjennom en investeringsfase. Modningen av teknologien er 95 prosent ferdig, sier han til avisen.Selskapets første produksjonsanlegg på Orkanger vil ifølge Reinertsen koste noen titalls millioner å bygge opp de neste årene, og selskapet regner med inntekter i løpet av ett år. Målet er å produsere billigere enn konkurrenter gjør i dag.- Vi tror at vi vil produsere hydrogen fra naturgass ned mot ti kroner per kilo. Andre aktører mener at markedsprisen for hydrogen er rundt 90 kroner per kilo. Vi håper å få bekreftet dette i løpet av noen uker, sier Reinertsen til DN.