Eksportterminalen Es Sider har ikke eksportert en eneste dråpe olje siden det ble erklært force majeure for nesten to år siden, skriver Bloomberg.Nyhetsbyrået siterer en ikke-navngitt kilde som sier at Es Sider skal være klar til å eksportere 1,5 millioner fat olje.Terminalen har en lagerkapasitet på 2,5 millioner fat olje.Per dags dato skal Libya produsere rundt 660.000 fat olje per dag, og har dermed økt produksjonen kraftig den seneste tiden.I slutten av september var produksjonen rapportert til å være på 485.000 fat per dag, hvilket betyr at produksjonen har økt med nesten 200.000 fat per dag på 1,5 måned. Oljeanalytiker i DNB, Torbjørn Kjus, uttalte til DN i starten av oktober at han tror den libyske produksjonen vil komme opp i rundt 700.000 fat før nyttår.Fortsetter det krigsherjede landet i samme stil som til nå, kan denne fort komme enda høyere. Målet til Libya skal være å komme opp i 1,6 millioner fat per dag som er det produksjonsnivået de hadde under styret til Muammar Gaddafi.