- Enige om kutt

OPEC-landene skal være enige om produksjonskutt.

Energi

Iraks oljeminister Jabbar al-Luaibi uttalte til journalister på OPEC-møtet i Wien onsdag at OPEC-landene har blitt enige om å kutte gruppens samlede oljeproduksjen.Han håper på oljepriser rundt 55 dollar fatet som en følge av kuttene.Irak har imidlertid ikke blitt enige om størrelsen på reduksjonen, melder Bloomberg.Samtidig meldes det at Nigeria, Iran og Libya vil bli unntatt kutt i en avtale.Venezuelas oljeminister sier til CNBC at signalene fra Russland er gode. Han mener det er viktig at landene som ikke er med i OPEC er med på avtalen. Totalt burde landene i og utenfor OPEC kutte produksjonen med 1,5 millioner fat per dag, er budskapet hans.Saudi-Arabias oljeminister sier til nyhetskanalen at han mener mulighetene for en avtale er gode. Men det vil ta hele 2017 å komme i mål, er budskapet hans.Prisen på Brent-olje stiger 5,7 prosent.Oslo Børs stiger 0,7 prosent.

Nyheter
Energi