Fulle oljelagre og lave fraktrater gir nye eksportruter

Smekkfulle europeiske oljelagre gir skipninger helt til Cuba og Australia

Middelhavslandene er iferd med å bli et av de markedene i verden som er mest overforsynt på olje. Smekkfulle laster fra OPEC-tungvekterne Iran og Irak, samt Kazakhstan og Libya gjør at traderne i Europa må ta i bruk mer og mer kreative løsninger for å få solgt unna fra lagrene sine, skriver Reuters.- Middelhavsregionen har blitt en av verdens mest overforsynte markeder, og volumer må ut av regionen igjen, sier en brent-trader nyhetsbyrået har snakket med.Laster med Algerian Sahara-olje går nå fra middelhavsregionen og helt til Australia og Cuba, mens libysk brentolje skipes til Hawaii og svenskene har kjøpt sin aller første last med kurdisk olje.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker