Oljegiganter satser på fornybar energi

Flere av verdens største oljeselskap, inkludert Statoil, BP og Shell, går sammen for å satse på fornybar energi.

Publisert 2. nov. 2016 kl. 10.48
Oppdatert 2. nov. 2016 klokken 10.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 80 ord
Vindmølle. (AP Photo/Lars Skaaning, Polfoto).

Shell, BP, Aramco, Statoil og Total er blant oljeselskapene som sammen etablerer et fond som skal investere i fornybar energi og ny teknologi for å kutte klimagassutslipp.Det er ventet at toppsjefene i oljeselskapene skal legge fram detaljene rundt fondet fredag, melder Reuters.Konsernsjefen i det franske selskapet Total sa forrige måned at olje- og gasselskapene i klimainitiativet Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) vil offentliggjøre planer «om å samarbeide om å utvikle teknologier som er nødvendige for å håndtere klimautfordringer». (©NTB)