Opec: Saudi har ikke truet med å øke produksjonen

Generalsekretær Barkindo i Opec avviser at Saudi har truet med å skru opp produksjonen. 

Publisert 4. nov. 2016 kl. 15.39
Oppdatert 4. nov. 2016 klokken 15.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord

Tidligere fredag ettermiddag skrev Reuters ifølge TDN Finans at Saudi-Arabia truer med en bratt økning i oljeproduksjonen.Nyhetsbyrået viste til en Opec-kilde som sa at disputtene med Iran kom til overflaten på møtet i Opec i forrige uke, og at Saudi-Arabia «truet med å øke produksjonen til 11-12 millioner fat pr dag for å få ned prisene og trekke seg fra møtet».Nå sier generalsekretær Barkindo i Opec ifølge Bloomberg News og TDN Finans at Saudi-Arabia ikke truet med å heve produksjonen på møtet i forrige uke.Barkindo sier at møtet var konstruktivt.Brentoljen (1. pos.) omsettes i skrivende stund for 45,94 dollar fatet, tilsvarende en nedgang på 0,4 prosent intradag. Dette er omtrent på samme nivåer som før nyheten om at Saudi-Arabia skulle ha truet med en bratt økning i oljeproduksjonen ble kjent.