Regjeringen feiret Olje-Norge i Rådhuset

Konge, statsminister og en rekke prominente gjester satte seg torsdag kveld til bords i Oslo rådhus for å feire 50-årsjubileet til Olje-Norge.

Publisert 4. nov. 2016 kl. 06.35
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 05.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord

Statsminister Erna Solberg (H) var vert for festmiddagen og ønsket æresgjesten kong Harald velkommen i Rådhushallen før ordfører Marianne Borgen (SV) holdt velkomsttalen og hun selv gratulerte med 50-årsjubileet.Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og oljeminister Tord Lien (Frp) satt på hver sin side av kong Harald, som satt overfor Solberg, tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland og finansminister Siv Jensen (Frp).Rundt 340 gjester fra et bredt spekter innenfor politikk, arbeidsliv, næringsliv og byråkrati var invitert til middagen. Hovedretten var kalvefilet, Arne Hjeltnes var konferansier og kåserte, mens tidligere direktør for Oljedirektoratet – Gunnar Berge – holdt bordtalen.Blant gjestene var de tidligere statsministrene Kåre Willoch og Kjell Magne Bondevik, tidligere olje- og energiministre, representanter fra Stortinget, Sametinget og Høyesterett, i tillegg til flere fylkesmenn og ordførere fra oljekommuner i pionerer innen olje- og gassvirksomheten.Med også EØS- og EU-minister Elisabeth Vik Aspaker (H), forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og landbruksminister Jon Georg Dale (Frp), var det i alt sju regjeringsmedlemmer til stede. (©NTB)