<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Endrer tre riggkontrakter

Noble Corp. og datterselskap av Shell har blitt enige om å endre betingelsene for tre langtidskontrakter med boreskip designet til å bore på ultradypt vann.

Publisert 12. des. 2016 kl. 14.47
Oppdatert 12. des. 2016 klokken 14.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 356 ord
Noble Corp. - bilde fra selskapets hjemmesider

Det fremgår av en melding sendt ut av riggselskapet Noble mandag."I det nåværende, utfordrende markedet for offshore leting- og utviklingsprosjekter, vil avtalen være til nytte for begge parter", heter det i meldingen.Endringene gjelder boreskipene, «Noble Bully II», «Noble Globetrotter I» og «Noble Globetrotter II», som alle opererer på 10-årskontrakter med Shell. Kontraktene startet i henholdsvis april 2012, juli 2012 og september 2013.Ifølge den nye avtalen skal dagratene bestemmes av det høyeste av enten et nyetablert gulv, eller justeringsmekanismen for dagrater, slik den ble bestemt i den opprinnelige kontrakten.For riggene Noble Globetrotter I og Noble Globetrotter II er gulvet satt til 275.000 dollar pr dag, mens det for Noble Bully II er satt til 200.000 dollar pr dag pluss daglige driftskostnader.Justeringsmekanismen for dagratene, som starter ved kontaktenes fem års jubileum, er et snitt av rater som er gitt over en definert periode basert på en kurv av rigger med tilsvarende tekniske spesifikasjoner, med justering hver sjette måned fra da, og frem til utløpet av kontrakten.I tillegg har Shell fått og utøvet retten til å sette kontrakten for Noble Globetrotter II på hold for en periode på opptil 730 dager. Dette ventes ifølge Noble å skje i januar 2017. I denne perioden er det forhandlet frem en dagrate på 185.000 dollar, melder riggselskapet.Shell er også gitt rett og vil trolig utøve retten til å sette Noble Bully II-kontrakten på hold for en periode på opptil 365 dager. Denne perioden vil starte senest mai 2017, og dagrate i perioden vil være på 200.000 dollar.Noble har fått muligheten til å inngå kontrakter med andre parter for Noble Globetrotter II og Noble Bully II i de periodene der Shell-kontraktene er satt på hold.- Denne gjensidig gunstige avtalen gir Noble klarhet i dagratene og kontantstrømmen fra driften for hele kontraktsperioden for hver av de tre riggene, sier styreformann og CEO i Noble, David W. Williams i meldingen, og fortsetter:- Vi beholder også den fremtidige oppsiden dersom den seneste innhentingen til oljeprisen åpner nye muligheter i markedet. Disse endringene vil gi Noble en bedre finansiell fleksibilitet i en tid da offshoreindustrien opplever en syklisk bunn, og tidspunktet for en uunngåelig gjeninnhenting fortsatt er ukjent.