- Folk lar seg ikke lure lenger

Industriledere advarer oljenæringen om at de kan se langt etter oljeboring i Lofoten dersom ikke Nord-Norge får en større del av oljefatet.

Nordnorske industriledere mener Nordlendingene snur i synet på oljeboring i Lofoten fordi de ikke tror på løftene om lokale arbeidsplasser, skriver Dagens Næringsliv.- Årsaken til at flere går mot konsekvensutredning er at oljeselskapene ikke viser hvordan de har tenkt å bygge arbeidsplasser og samfunn lokalt. Oljeindustrien har selv skylden for at dette skjer. Folk lar seg ikke lure lenger, sier adm. direktør i Kimek i Kirkenes, Greger Mannsverk, til avisen.Han er blant de som advarer oljenæringen om at de kan se langt etter oljeboring i Lofoten dersom ikke Nord-Norge får en større del av oljefatet. - Oljeselskapene flyr inn arbeidsfolk fra Egersund, Stavanger og Danmark. Det skaper ikke arbeidsplasser i nord. I beste fall går Narvesen-kiosken på flyplassen bra. De bor ute på anlegget/plattformen, reiser hjem og drikker ikke engang øl på byen, påpeker Mannsverk.- Folk i Nord-Norge vil ikke at det skal skje med oljen som det skjedde med trålfisken, at vi ser lysene fra dem, mens verdiskapingen skjer et annet sted, sier han til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også