- Kan bli det største oljefunnet i Norge noensinne

I beste fall kan det finnes 10 milliarder fat olje på Korpfjell.

Forventningene rundt Statoils planlagte letebrønn Korpfjell lengst nordøst i det norske Barentshavet er store.Oljekonsulent Jarand Rystad i Rystad Energy sier til DN at Korpfjell har potensial til å bli på hele 10 milliarder fat olje i det høyeste scenarioet.– Da blir det det største oljefunnet i Norge noensinne, sier Rystad. Sannsynligheten for at feltet er så stort er imidlertid liten, understreker han. Volumestimatet ligger i snitt på 2,2 milliarder fat. Sannsynligheten for å gjøre funn er dessuten på forhånd anslått til å være på 18 prosent. Tidligere i desember publiserte Lundin, som eier 15 prosent av brønnen, en investorpresentasjon der Korpfjell er illustrert med en elefant som er tre-fire ganger større enn en annen elefant, som er kalt Johan Sverdrup.Chevron og ConocoPhillips har eierandeler på 20 og 15 prosent i blokken, mens Statens oljeselskap Petoro har 20 prosent. Operatør Statoil sitter på 30 prosent.– Risikoen for å bore tørt er større i et helt nytt geologisk område. Samtidig er det slik at skulle det være funn, er sjansen til stede for at det kan være stort funn, sier Statoil-talsmann Morten Eek til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også