Overraskende økning i oljelagrene

De amerikanske råoljelagrene var ventet å falle, men fasiten var en solid økning.

De amerikanske råoljelagrene var ventet å falle med 2,5 millioner fat i uken frem til 16.desember, ifølge estimater fra Bloomberg gjengitt av TDN Finans.Fasiten fra EIA var at de økte med 2,3 millioner fat til 485,4 millioner fat.For bensinlagrene var det motsatt.De var ventet å øke med 1,4 millioner fat, men i stedet endte det med en nedgang på 1,3 millioner fat.- Overall bullishBrent-oljen er onsdag ettermiddag ned 0,23 prosent til 55,22 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,09 prosent til 53,25 dollar fatet. Oljeanalytiker i DNB, Torbjørn Kjus, mener tallene er "overall bullish", og viser til at lagerøkningen var forårsaket av et veldig stort ukentlig hopp i råoljeimporten.- Siden import-tallene er notorisk volatile, så kan de like godt falle tilbake til neste uke, skriver han i en oppdatering.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også