Statoil gir gass i 2017

Statoil tror 2017 vil bli utfordrende, men venter likevel å ta flere store investeringsbeslutninger på norsk sokkel neste år, melder Reuters.

Konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil, Margareth Øvrum, sier til nyhetsbyrået at de forventer å ta endelig investeringsbeslutninger for følgende prosjekter i 2017:

  • Johan Castberg-feltet i Barentshavet.
  • Forlenging av levetiden til Snorre-feltet i Nordsjøen.
  • Njord Future-prosjektet i Norskehavet.
Mindre prosjekter som Snilehorn kan også bli sanksjonert, ifølge konserndirektøren. Til tross for at det kan komme flere investeringer, omtaler hun 2017 som et utfordrende år.- 2017 vil bli et utfordrende år for mange, men vi har stor tro på at det vil bli mye bedre fra 2018 og utover, sier hun til nyhetsbyrået.Leteinvesteringer i 2017Når det gjelder investeringene i leting etter olje og gass, vil de ligge på omtrent samme nivå i 2017 som i 2016, sier letedirektør Tim Dodson til Bloomberg, ifølge TDN Finans.Prognosen for letekostnader i 2016 er på omlag 1,5 milliarder dollar, ifølge TDN Finans. Attraktiv norsk sokkelStatoil-sjef, Eldar Sæthre sier på den årlige høstkonferansen at norsk sokkel produserer de mest karboneffektive oljefatene i verden på et meget konkurransedyktig kostnadsnivå.- Dette er avgjørende. Prosjekter som ikke er kostnads- eller karboneffektive vil ikke bli utviklet i fremtiden. Det er derfor norsk sokkel er så attraktivt. Det er også derfor norsk sokkel kan bli enda mer attraktiv i fremtiden, sier Sæthre, ifølge TDN Finans.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker