Anbefaler å vente med Aker Solutions

Swedbank øyner en mulighet der fremme.

Energi

Aker Solutions er blant vinnerne på Oslo Børs onsdag, med en oppgang på 4,7 prosent til 43,72 kroner.Bakgrunnen er naturligvis oppslaget hos Bloomberg tirsdag kveld om at Aker vurderer et salg av Aker Solutions, og at Goldman Sachs skal være aktuell for en mulig rådgiverrolle.- Naturlig reaksjonAnalytiker Magnus Olsvik i Swedbank karakteriserer overfor TDN Finans kursreaksjonen som fair.- Det er naturlig at aksjen stiger når det rykter om salg. Det har vært spekulert i lang tid om at de kommer til å gjøre noe. De sitter igjen som den minste aktøren blant de større spillerne etter flere fusjoner og nye allianser. Jeg tror at både styret og ledelse i Aker Solutions har tenkt tanken og sett på hva de kan gjøre, sier han.Olsvik mener det er godt innenfor utfallsrommet at noe vil skje med Aker Solutions på kort eller mellomlang sikt, men at selskapet kan være enklere å selge ut stykkevis enn i sin helhet.Aker stiger for øvrig 3,3 prosent til 345 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag.- Greit å plukke oppSwedbank har ifølge nyhetsbyrået en nøytralanbefaling på Aker Solutions, og øyner nedsiderisiko i 2017-guidingen når rapporten for 4. kvartal kommer. - Slik det ser ut nå for Aker Solutions, tror vi at det fra sommeren kan komme et oppsving i kontraktstildelinger, sier Olsvik.Han viser overfor TDN Finans til at Johan Castberg og andre større internasjonale prosjekter skal sanksjoneres i løpet av høsten.- I forkant av dette kan det være greit å plukke opp aksjen igjen, men på kort sikt vil fokus fortsatt være fokus på nedsiden og 2017-estimater, sier Olsvik.

aker solutions
swedbank
aker
johan castberg
Nyheter
Energi