Anbefaler salg av Subsea 7

DNB Markets er store pessimister.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Energi

DNB Markets påpeker i dagens aksjerapport at Subsea 7 i går varslet om et terminert oppdrag for Petrobras, tilsvarende en ordrereserve på 106 millioner dollar.- Sammen med denne reduserte ordrereserven estimerer vi at et årlig EBITDA-bidrag (driftsresultat før amortiseringer og avskrivninger) på 35 millioner dollar forsvant ut. En utfordring for selskapet er at ytterligere et fartøy i Brasil etter vårt syn står i fare for å få terminert avtalen i tiden fremover, skriver meglerhuset.Totalt har Petrobras ifølge DNBs analytikere kontrakter for PLSV-fartøy som tilsvarer rundt det dobbelte av selskapets reelle langsiktige behov.- Ettersom Subsea 7 er eneste aktør i Brasil uten lokal tonnasje, vil de kunne være mest utsatt ved ytterligere nedjusteringer, heter det videre.Meglerhuset har en salgsanbefaling på Subsea 7 med kursmål 64 kroner.Aksjen faller 0,3 prosent til 107,20 kroner i tirsdagens handel på Oslo Børs. DNB Markets ser dermed en nedside på rundt 40 prosent fra dagens nivåer.

dnb markets
subsea 7
petrobras
Nyheter
Aksjeanalyse
Energi
Aksjeanalyse