Minister: - Nytt OPEC-kutt mulig i år

Det kan bli aktuelt med et nytt kutt i OPECs oljeproduksjon allerede i år, sier Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih.

Khalid Al-Falih Minister of Energy, Industry and Mineral Resources of Saudi Arabia speaks to journalists prior to the start of a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria, Wednesday, Nov. 30, 2016. (AP Photo/Ronald Zak) Ronald Zak
Energi

Al-Falih sier han «ikke vil utelukke» nok et produksjonskutt dersom oljeprisene ikke holder seg høye. Han poengterer at oljekartellet flere ganger tidligere har måttet redusere produksjonen mer enn én gang for å stabilisere markedet.OPEC-landene ble mot slutten av 2016 enige om å redusere produksjonen. Et alternativ er å utvide kuttet som ble avtalt da, sier den saudiarabiske ministeren, ifølge AP. (©NTB)Oljeprisen stiger i skrivende stund 0,6 prosent til 54,26 dollar fatet.Oppgangen har dermed dempet seg fra tidligere i dag, grunnet overraskende lagerbygging i USA.

saudi-arabia
khalid al-falih
oljeprisen
opec
Nyheter
Energi