Oljelagrene overrasker i USA

Bensinlagrene steg mye mer enn ventet.

Energi

Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort torsdag viser at de amerikanske råoljelagrene steg 2,3 millioner fat til 485,5 millioner fat i uken frem til 13. januar.Bensinlagrene steg 6,0 millioner fat til 246,4 millioner fat, mens destillatlagrene gikk tilbake 1,0 millioner fat - til 169,1 millioner fat.Konsensus lå ifølge Bloomberg på at råoljelagrene skulle falle 1,0 millioner fat sist uke, mens bensin- og destillatlagrene var ventet opp hhv. 2,0 og 1,5 millioner fat.Oljeprisen har reagert litt ned på tallene.Brent mars-olje handles nå for 54,20 dollar fatet, og er dermed opp 0,5 prosent i dagens handel. WTI-oljen står i 52,26 dollar fatet, som er opp 0,7 prosent i dagens handel.

oljelagre
usa
oljeprisen
Nyheter
Energi