Russland: – Oljeproduksjonen er kuttet med 100.000 fat

Russland har kuttet oljeproduksjonen med 100.000 fat daglig, opplyser landets energiminister Aleksander Novak.

Energi

Organisasjonen av oljeproduserende land (OPEC) ble i november enig om å kutte oljeproduksjonen for å få prisen opp. Enkelte land utenfor organisasjonen sa seg også villig til å kutte, blant dem Russland. Landet har lovet å skjære ned med 300.000 fat daglig i løpet av første halvår.– Vi har i gjennomsnitt redusert den daglige produksjonen med 100.000 fat, sier Novak til nyhetsbyrået RIA Novosti. Han føyer til at russiske oljeselskaper ligger bedre an enn planlagt i arbeidet med å redusere produksjonen.En komité som skal følge opp arbeidet med å få produksjonskuttene på plass, møtes i Wien lørdag. (©NTB)

olje
produksjonskutt
russland
aleksander novak
Nyheter
Energi