Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller tilbake mandag morgen.

Energi

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,18 prosent til 55,39 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,28 prosent til 53,07 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 55,40 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans forsvarer prisene de foregående dagers oppgang, etter at Opec og andre oljeproduserende land kom til enighet om et system for å overvåke at de lovede kuttene i oljeproduksjonen overholdes, noe som viser Opecs vilje til å redusere det globale tilbudsoverskuddet på olje.En komite med fem medlemmer fra Kuwait, Russland, Algerie, Venezuela og Oman vil vurdere de tallene som rapporteres inn fra produsenter og fra kilder på utsiden. De skal evaluere målene for overholdelse, og neste møte i komiteen holdes i Kuwait 17. mars.Samtidig viste ukestatistikk fra Baker Hughes fredag kveld at antall aktive borerigger i USA steg med 29 til 551, noe som gir den største økningen for en enkelt uke siden april 2013.- Det er mye optimisme rundt Opec-samarbeidet. Prisene er nær toppen av korridoren, hvor høyeste pris like over 55 dollar pr fat (for WTI-olje) vil stanse videre oppgang. Det er fortsatt stort rom for økt produksjon i USA, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney,  Michael McCarthy, til Bloomberg News.

olje
oljeprisen
produksjonskutt
opec
baker hughes
riggtelling
Nyheter
Energi